Ayurvédikus babamasszázs tanfolyam

Mitől egyedi az ayurvédikus babamasszázs?

Az ayurvédikus babaápolás évezredes tradíciókra tekint vissza. Az érintés, a masszázs jótékony hatásai mellett egyedisége, hogy a baba személyiségének, ayurvédikus testtípusának megállapításával törekszik személyreszabott kezelést adni, a baba számára legmegfelelőbb, 100% tisztaságú, hidegen sajtolt természetes növényi olaj használatával, mely harmonizálja, egyensúlyban tartja a gyermeket.

A testtípus elemzése által az anya jobban megismeri kisbabáját, szükségleteit, jelzéseit, ezáltal segíti gyermeke viselkedésének megértését is, megtalálni rájuk a megfelelő reakciókat. Támogatja a kötődést, az anya-gyerek kapcsolat erősödését, az egymásra hangolódást, a bizalom elmélyítését. A masszázskezelések zárása mindig a baba meleg vízben történő fürdetése, lebegtetése, mely során a kapott olajos kezelés még inkább kifejti jótékony hatásait.

Milyen előnyei vannak még a masszázsnak?

  • javul a baba vérkeringése
  • javul a test oxigén ellátottsága, amely segíti az emésztést, az izmok ellazulását
  • az érintés hatása a baba fejlődésére mind szellemileg, mind fizikailag jótékony hatású
  • a rendszeres masszázs megelőzi az emésztési rendellenességek pl. a felfúvódások, gázok, székrekedés kialakulását
  • csökkenti a stresszhormon szintjét a baba szervezetében, mely által békés és boldog lesz
  • az érintés által segíti az anya-gyermek kapcsolat, a bizalom elmélyítését, harmonizálását
  • méregtelenítő hatású a baba szervezetére
  • a meleg olaj nagyon tápláló a baba bőrének, megnyugtató hatású idegrendszerének

Tudnivalók

1Hány alkalomból áll a tanfolyam és mit tartalmaznak a különböző alkalmak?
A babamasszázs tanfolyam 4 alkalomból áll.
Kis csoportos foglalkozások, melyek körülbelül 1,5- 2 órát vesznek igénybe. Ezen alkalmakkor beszélgetünk az ayurvéda alapjairól, a mama-baba kapcsolatokról ayurvédikus szempontok szerint, az ayurvédikus baba és mama testtípusokról, a babamasszázs gyakorlatáról, a különböző olajok jótékony hatásairól és megállapítjuk mindkettőtök ayurvédikus alkatát is.
2Milyen idős babának ajánlott?
A babamasszázst célszerű minél korábban elkezdeni, hogy hamar beépüljön a baba szokásrendszerébe. Gyakorlatilag a köldökcsonk begyógyulásával azonnal kezdhető a kezelés, mindaddig, míg a mamának és babának öröme telik benne. Akár várandós kismamaként is elvégezhető, így már a baba születése utáni korai időszakban elkezdődhet a masszírozás. Ebben az esetben gyakorló babával történik a különböző masszázsfogások, gyakorlatok elsajátítása.
3Otthon is tudom majd végezni a masszázst kisbabámon?
Igen :)
4Mit vigyek magammal?
A tanfolyamra kényelmes ruha, 2 db törölköző, tisztálkodási szerek (pelenka, popsitörlő) esetleg a baba kedvenc játékai szükségesek.
A szükséges olajokat a helyszínen kapják az anyukák.
5Mennyibe kerül?
A 4 kis csoportos foglalkozás ára 39.500 Ft, koránkelő kedvezménnyel január 10-ig befizetve 36.900 Ft.
6Helyszín
Házhoz menni jelenleg Budapest I., II., XI., és XII. kerületében van lehetőségem, de megtanulhatod online és időszakosan Kazincbarcikán is. Igény szerint, ha szerveződik egy kis csoport, akkor Kaposváron is megoldható, hogy induljon tanfolyam :)