Kismama jóga

A Kismamajóga a Hatha jóga eszköztárát alkalmazva segít a kismamák és gyermekük egészségének fenntartásában, alkalmazkodik a babavárás változó időszakához. Hozzásegít a várandósság tudatosabb megéléséhez, valamint segít a női testben nap, mint nap bekövetkező változások tudatosításában is.

A különböző mozgássorok, ászanák, légzéstechnikai gyakorlatok támogatják a test változásait, segítenek a megváltozott testtartás okozta nehézségek enyhítésében, az esetleges feszültségek oldásában, segít elcsendesedni, ellazulni, feltöltődni.
A foglalkozás jó lehetőséget ad kiszakadni a nyüzsgő városi életből, nyugalmat hozva a hétköznapokba. Lehetőséget ad egy olyan időszakra, melyben csupán önmagával és gyermekével foglalkozhat a kismama.
Különböző testhelyzeteket, szülőpozíciós gyakorlatokat, légzési és lazítási technikákat megismertetve támogatja a vajúdást, felkészít a szülésre. Nem csupán a kismamára, hanem a baba fejlődésére is jótékony hatással van a gyakorlás, valamint segíti az egymásra hangolódást, az egymással való harmonikus kapcsolat megteremtését.

Vélemények

 • Szandra
  Fontos, hogy ebben a másállapotban, amellett, hogy a testünk változik, a pocakunk gömbölyödik és ez természetes, normális, azt is megélhetjük, hogy ezzel nem vagyunk egyedül. Természetes, ha olykor fáradtabbak vagyunk, vagy néha-néha fáj a hátunk, vagy másként esik a gyakorlás. Itt mindenki megérti, tudja, miről beszél a másik. Különleges és feltöltő hatása van egy-egy kismama órának.
  Szandra
 • Linda
  A kismama jóga segítségével tudatosan sikerült időt szakítanom a hétköznapok tennivalói között, hogy kapcsolódjak a bennem növekvő kisbabámmal. Megtanultam általa olyan légzéstechnikákat, amik a szülés folyamán nagyon hasznosak voltak, sokat segítettek.
  Linda
 • Tekla
  Kismamaként a jógát igazi ajándékként éltem meg. Sokat segített abban, hogy a várandósság 9 hónapjában frissen tartsam a testem, feltöltsem magam energiával. És ami számomra a legfontosabb volt, hogy csodás érzés volt ilyen formán együtt mozogni, összehangolódni a pocakomban növekvő kisfiammal.
  Tekla
 • Szandra
  Amikor jógázni kezdtem , az vezetett, hogy a sok munka mellett és ebben a rohanó világban, ha heti 1-2 alkalommal is, de tudjak magamra, befelé figyelni, kicsit lelassulni. Ez, amikor gyermeket vártam, még fontosabbá vált számomra. Anettel a kismama órákon találkoztam. Amellett, hogy az órák jólesően átmozgattak és energiával töltöttek el, tudtam magamra és a kisbabámra figyelni, segítette a kettőnk összehangolódását. Olyan légző-és lazító gyakorlatokat, technikákat sajátítottam el, amiknek a mindennapokban, illetve a szülésre való felkészülésben is nagy hasznát vettem. Mind a fizikai jóllétem, mind a lelki felkészülésem támogatta a kismama óra. Anett jóga óráin mindig biztonságban érezhettem magam, nagyon felkészült oktató. Bátran lehetett az órákon kérdezni, pontos instrukciókat kaptunk, mindig tudtuk, melyik gyakorlat mit segít, támogat, mire jó. Ez a tudatos gyakorlás, jelenlét is támogatta a szülésre való felkészülésemet. Az órákon Anett mindig figyelt ránk, megkérdezte, kinek most mi esne jól és aszerint alakítottuk az aznapi gyakorlást. Köszönöm!
  Szandra
 • Zsófi
  A huszadik hét környékén kezdtem el kismama jógára járni. Nagyon jól esett az a heti másfél óra, amikor a nagyobb gyereket másra bízva relaxálhattam és gondolatban csak a kisebbikkel foglalkozhattam. Az órákon nagyon nyugodt légkör várt, Anett mindegyikünk aktuális nyűgjeit végighallgatta és eszerint alakította a gyakorlatokat. A kíméletes mozgás és nyújtás már egy-egy alkalom után segített a görcsölő lábaimon és a sajgó csípőmön is! Az órákon szóló zenéket hallgattam végig a hosszú vajúdásom során is, így könnyű volt felidézni a jógán átélt relaxált állapotot. Ez nagyon sokat segített abban, hogy végig nyugodt maradjak és alig érezzem az idő múlását.
  Zsófi