Gyerekjóga

A gyerekjóga foglalkozások játékos formában ismertetik meg a gyerekeket a jógával. Történetbe, mesébe ágyazva gyakoroljuk a különböző állatok, növények mozdulatait, játékosan ismerkedünk az ászanákkal, a különböző jógapózokkal, közben éneklünk, mondókázunk, felszabadulunk, és sokat nevetünk. A gyerekjóga a hatha jóga eszköztárát használja fel a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva.

Miért hasznos?

A gyermekek megismerkednek önmagukkal, értékeikkel, a közös gyakorlás során megtanulnak magukra és egymásra is figyelni, fejlődik empátiás készségük. A tudatosodás, a testtudat fejlesztése fontos szempont, az életkorra jellemző fejlődési szakaszok támogatásával.
Javul mozgáskoordinációjuk, tartásuk, egyensúlyérzékük, finommozgásuk, mely területek nagyon fontosak a beszédfejlődés szempontjából is, ezért hasznos kiegészítője a beszédfejlesztő terápiáknak.
Fejlődik kreativitásuk, figyelmük, koncentrációjuk, emellett megtanulnak technikákat a feszültségek levezetésére, kifejezni önmagukat, problémáikat, helyesen, tudatosan lélegezni és relaxálni játékos, élvezetes formában. Mai rohanó, elvárásokkal teli világunkban hasznos ez a tudás a gyermekek számára, mert korán megtanulják hogyan vezessék le, oldják feszültségeiket, hogyan nyugtassák meg magukat.
A jóga aktiválja a szervezet védekező mechanizmusait is, így a gyerekek ellenállóbbakká válnak a betegségekkel szemben. Emellett tudatosulnak értékeik, erősödik önbizalmuk, elősegítve, hogy boldogok, magabiztosak, kiegyensúlyozottak legyenek.

Vélemények

  • Éva
    A lányom nagyon élvezte a jógaórákat, mindig örömmel várta a következő foglalkozást. A lelkes és csupa mosoly oktatójuk vezetésével megtanult pózokat mindenkinek szívesen megmutatta és a maga örömére is gyakorolta itthon. Sajnos az oviban csak egy évig járhatott, pedig szívesen beírattuk volna a következő tanévre is.
    Éva
  • Kamilla
    Marci mindig jókedvűen, felszabadultan érkezett vissza a jóga órákról társaival. Játékos elemekkel le tudta kötni a figyelmüket Anett, ami 4-6 éveseknél nem mindig egyszerű. Megtanultak relaxálni, helyesen lélegezni, jól megmozgatták magukat az ovis nap végén és nagy örömükre közben még mondókázhattak, énekelhettek, kuncoghattak is.
    Kamilla